Köpvillkor

Allmänt

Morakniv AB är tillverkare av knivar av varumärkena Morakniv och Frosts. Alla knivar produceras i Mora. Morakniv AB håller vid särskilda tillfällen auktioner på www.morakniv.se samt erbjuder knivar till försäljning i webbutik och fysiska butiker i Mora och Stockholm.

Visning

Inför varje auktionstillfälle anordnar Morakniv AB normalt visning av de föremål som ska auktioneras ut. Visning påbörjas vanligtvis minst en dag före auktionstillfället och sker i våra fysiska butiker i Mora och/eller Stockholm. Samtliga föremål säljes i befintligt skick. Det åligger därför köparen att under visningen göra de undersökningar och kontroller av föremålen som köparen finner nödvändiga.

Utropspris

Alla föremål åsätts ett utropspris vilket är det lägsta priset som Morakniv är villig att sälja föremålet för. Det slutliga inropspriset på auktionen kan dock avvika avsevärt från det angivna utropspriset. Alla priser är inklusive moms.

Budgivning

Budgivning sker med autobud. Du väljer ditt max-bud och sedan sköter auktionen ökningarna upp till max-budet om du blir överbudad. Budinkrement 50:-.

Slutpriser

Efter ett auktionstillfälle visar Morakniv AB uppnådda priser och kundens användarnamn på hemsidan.

Betalning och hämtning

Betalning sker enbart via PayPal. Köparen kan hämta inropat föremål i den av våra fysiska butiker där föremålet har visats senast fem bankdagar efter auktionstillfället. Vid uthämtning av inropat föremål ska ID uppvisas av köparen. Hämtas det av en annan person än köparen måste fullmakt med ID-kopia uppvisas.

Efterförsäljning

Föremål som ej sålts vid det aktuella auktionstillfället läggs om inte annat avtalats ut i Morakniv Concept Store Stockholm eller Morakniv Concept Store Mora för försäljning.

Reklamation

För köp av föremål hos Morakniv AB gäller att utbjudna föremål säljs i befintligt skick. Morakniv AB rekommenderar därför köparen att innan auktionstillfället på egen hand noggrant undersöka de föremål som köparen är intresserad av.

Köpare har möjlighet att avge reklamation på grund av fel i köpta föremål om föremålet är i väsentligt sämre skick än vad köparen mot bakgrund av föremålets utropspris, katalogtext, bild och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta.

Reklamation skall avges i skriftlig form (brev eller mail) till Morakniv AB omedelbart efter att felet har upptäckts dock helst senast tio dagar efter auktionstillfället. Vid reklamationstillfället skall köparen lämna det köpta föremålet och kopia av kvitto till Morakniv AB. Morakniv AB prövar om reklamationen är rättmätig och utbetalar om så är fallet hela köpeskillingen till köparen, med undantag för eventuella fraktkostnader. Morakniv AB prövar normalt en reklamation inom 5 bankdagar efter anmälan. Köparen står för eventuell returfrakt till Morakniv AB.

Öppet köp och ångerrätt

Vid auktionsförsäljning medger Morakniv AB öppet köp.

Vid köp på någon av våra auktioner samt vid köp i webbshop gäller reglerna för Distans- och Hemförsäljningslagen.

Enligt lagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av leverans och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Kunden behöver skicka ett ångerrättsmeddelande där det framgår att kunden ångrar sitt köp. Detta görs till Morakniv AB via brev, e-mail eller Konsumentverkets ångerblankett.

Vid åberopande av ångerrätten står du som kund för kostnaden för returfrakten och för returrisken. 

Frakt

Vid betalning av varan finns valet att få den skickad eller att hämta ut den i den butik som varan visades i. Detta står angivet på objektets auktionssida samt visas vid fraktalternativet under slutförandet av betalningen.

Avgiften för frakt är 75:- inom Sverige. Vid köp över 500:- erbjuder vi fri frakt.

Företagsuppgifter

Morakniv AB (556035-0935)
Box 407
79227 MORA

VAT SE556035093501

Kontaktuppgifter

Morakniv AB
Bjäkenbacken 4
79295 MORA